De reorganisatie die McLaren op initiatief van de teruggekeerde Ron Dennis heeft doorgevoerd, zal gunstig uitpakken voor het team uit Woking. Dat denkt coureur Jenson Button.

Bij McLaren heeft Ron Dennis – na enkele jaren vooral achter de schermen te hebben gewerkt als bestuursvoorzitter – weer een hoofdrol opgeëist door de positie van ceo van de McLaren Group in te nemen. Martin Whitmarsh, die zowel deze functie als die van teambaas heeft verloren, is daarentegen van het toneel verdwenen, met Eric Boullier en Jonathan Neale nu in essentie in de rol van teambaas.

Dat McLaren deze winter zoveel veranderingen heeft doorgaan – terwijl er vermoedelijk nog meer zullen volgen – is volgens coureur Jenson Button goed voor het team: “Ik weet zeker dat we er goed voor zullen staan zodra de reorganisatie compleet is”, zegt hij tegen Autosport.

Hoewel Button altijd een warme band had met Whitmarsh, denkt hij dat de van Lotus overgekomen Boullier het team een impuls kan geven. “Het is altijd goed als er iemand binnenkomt met nieuwe, frisse ideeën, en ik denk dat Boullier zeker iets kan bijdragen.”

“De komst van één man zorgt er natuurlijk niet voor dat het hele team ineens anders is, maar volgens mij is hij van toegevoegde waarde. Ik weet weliswaar niet hoe hij werkt, maar Lotus heeft een aantal ‘interessante’ jaren achter de rug. Zeker vorig seizoen had dat team achter de schermen veel problemen en hij leek dat goed onder controle te hebben.”