Ondanks een flinke keelontsteking, volbracht Jenson Button gisteren opnieuw de London Triathlon. De McLaren-coureur zwom, fietste en rende voor het goede doel.

“Een geweldige dag”, liet Button weten via zijn officiële Twitter-pagina. “Tijdens het hardlopen heb ik behoorlijk afgezien omdat ik fysiek uitgeput was, waarschijnlijk door de antibiotica. Maar ik ben redelijk tevreden met mijn resultaat.”

Button had twee uur, veertien minuten en veertien seconden nodig om 1.500 meter te zwemmen, veertig kilometer te fietsen en tien kilometer hard te lopen. Het leverde hem de vierde plaats op in zijn klasse, die bestond uit 570 deelnemers. In totaal deden 11.000 mensen mee aan het evenement. Daarmee is het de grootste triatlon ter wereld.

Belangrijker dan zijn eindklassering was voor Button echter het inzamelen van geld voor de Make-A-Wish Foundation. Deze liefdadigheidsinstelling realiseert dromen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. De teller staat momenteel al op ongeveer 20.000 euro. Doneren kan nog altijd via www.justgiving.com/jb2010.