Liberty Media-CEO Chase Carey bevestigt dat er volgend seizoen weer 21 races op de F1-kalender staan. Dat betekent weer evenveel races als vorig jaar, met bovendien een terugkeer van de Grands Prix van Duitsland en Frankrijk.

“Er staan volgend seizoen 21 races op de kalender”, zegt Carey tegen het Duitse Auto Motor und Sport. “Maar de lijst van geïnteresseerde circuits past op een hele pagina. We hebben vijf of zes steden in de Verenigde Staten die graag een Grand Prix willen organiseren.”

Dit jaar ontbreekt de Grote Prijs van Duitsland op de kalender vanwege financiële problemen. Volgend seizoen keert deze weer terug op de kalender, maar het is nog onduidelijk wat er in 2019 mee gebeurt. De Grand Prix van Frankrijk keert na bijna tien jaar van afwezigheid ook weer terug en wordt volgend jaar verreden op het circuit van Paul Ricard. Er is volgend seizoen wel een afvaller, want dit jaar wordt er vooralsnog voor het laatst gereden op het circuit van Sepang in Maleisië.

Het wordt sowieso een druk jaar voor Carey en co, maar hij weet wat hen te doen staat. “Het is nu onze prioriteit om te zorgen dat we de 21 races die we hebben verbeteren”, zegt hij. “Het is niet genoeg om een contract te tekenen en dan te zeggen ’tot volgend jaar’. Er moet meer van onze kant komen. We moeten gaan zitten met organisatoren die problemen hebben, maar het is niet zo dat we gaan heronderhandelen over de huidige afspraken die al gemaakt zijn. Ons product heeft een bepaalde waarde en het is niet zo dat we geen alternatieven hebben.”