De Formule 1 racet op 1 oktober van dit jaar (voorlopig?) voor het laatst in Maleisië. De Formule 1 keert na 2017 niet meer terug op het Sepang International Circuit.

Dat heeft de organisatie van de race in samenspraak met de nieuwe Formule 1-eigenaar Liberty Media besloten. De toekomst van de race was al langer onzeker, al leek Maleisië vanwege een doorlopend contract eerst nog tot en met 2018 op de kalender te staan en daarna pas te verdwijnen.

Het wordt dus een jaartje eerder, zo vertelt Sean Bratches, de nieuwe commerciële baas van de sport, op Formula1.com. “Ik wil het Sepang International Ciruit graag bedanken voor hun gastvrijheid en professionaliteit de afgelopen jaren”, zegt hij over de race die in 1999 op de kalender verscheen.

Ondanks het wegvallen van de race in Sepang zullen er in 2018 volgens Bratches toch 21 Grands Prix op de Formule 1-kalender staan. “De Duitse en Franse Grands Prix komen er immers weer bij.”

Bratches haalt ook aan dat Liberty Media in Melbourne al heeft aangegeven dat het ‘spannende plannen’ heeft voor de Formule 1. “Naarmate het seizoen vordert maken we daar meer over bekend.”