Zowel Heikki Kovalainen als Vitaly Petrov kijkt uit naar de Canadese Grand Prix. De baan is mooi, de stad is mooi, de race is vaak mooi.

Heikki Kovalainen vindt het circuit Gilles Villeneuve vooral een coole baan. “Lange rechte stukken worden afgewisseld met bochten waar je veel downforce nodig hebt. Je moet dus op zoek naar een goede balans in de afstelling. Je wil in Montreal de kerbstones echt aan kunnen vallen, maar ook een hoge topsnelheid behalen op het lange rechte stuk. We moeten dus goed kijken naar de versnellingsverhoudingen, daarbij rekening houdend met een actief KERS –en DRS-systeem. 

Teamgenoot Vitaly Petrov behaalde vorig jaar de vijfde plaats in Canada, toen nog voor Lotus-Renault. Ook dit jaar wil de Rus weer goed voor de dag komen op de hem zo geliefde baan. “Al ben je daarvoor wel van een paar dingen afhankelijk. Op vrijdag is de baan nog erg vies en glad en dus is het zaak uit de problemen te blijven. Ook het weer kan een grote rol spelen, kijk maar naar vorig jaar, toen de race lange tijd werd stilgelegd vanwege de regen. Genoeg uitdagingen dus!” 

Niet alleen de race zorgt voor enthousiasme, ook de stad zelf. “De mensen hier zijn zo vriendelijk. Er hangt altijd een hele goede sfeer en de mensen zijn echte racefans. Buiten het circuit is het ook goed vertoeven met goede restaurants en clubs”, aldus Petrov.