Na de verregende trainingen in Engeland hoopt Caterham in Duitsland het nieuwe aerodynamicapakket eens goed te kunnen testen. Opnieuw pakten zich dreigende wolken samen, maar het bleef lang genoeg droog om het geplande programma af te kunnen werken.

“We hebben aardig wat kilometers kunnen maken, maar hebben nog wel wat werk te doen”, aldus Heikki Kovalainen. “We moeten vooral meer grip zien te vinden. De condities aan het begin van de dag waren gunstig en daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Al had ik nog wel een paar erg trage rondjes op slicks toen de regen begon door te zetten.”

Vitaly Petrov is tevreden over het verloop van de dag. “Onder deze omstandigheden is het belangrijkste om geen fouten te maken. We hadden een omvangrijk programma af te werken en het was cruciaal om geen vertraging op te lopen”, aldus de Rus, die niettemin even door het grind ploegde. 

“We hebben de afstelling op een aantal punten gewijzigd en dat heeft het onderstuur grotendeels verholpen”, vervolgt Petrov. “Op de droge baan gingen we absoluut in de goede richting. Ook op de regenbanden en intermediates hebben we progressie geboekt, maar er valt nog meer uit te halen.”