Caterham-coureurs Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov willen volgende week tijdens de seizoensouverture in Melbourne achterhalen of het team progressie heeft gemaakt of niet.

 

Caterham streeft ernaar aansluiting te vinden bij het middenveld en Kovalainen hoopt tijdens het raceweekend in Albert Park te zien of de renstal dat doel inmiddels binnen bereik heeft. “We hebben drie prima testweken achter de rug en het is duidelijk dat we progressie hebben gemaakt en in goede vorm verkeren, maar pas in Australië zullen we zien waar we echt staan”, weet de Fin.

 

“Wat mij betreft kan het seizoen dan ook niet snel genoeg beginnen”, zegt de coureur die aan zijn derde jaar bij hetzelfde team begint. “Ik heb er echt nog nooit zoveel zin in gehad als nu en sta echt te trappelen om de baan op te gaan en te zien hoeveel vooruitgang we tijdens de winter gemaakt hebben.”

 

Petrov laat op zijn beurt weten dat Caterham volgens hem in staat moet zijn om het de teams uit de middenmoot lastig te maken. “Ik denk het ons doel moet zijn om die jongens onder druk te zetten”, zegt hij.

 

De Russische coureur spreekt daarna ook nog de hoop uit dat Caterham kan profiteren als er rare dingen gebeuren in Melbourne: “In het verleden is wel gebleken dat er vaak veel uitvallers zijn tijdens de Australische Grand Prix, dus hopelijk kunnen wij daar voordeel uit halen en dan zien we verder wel waar het schip strandt.”