De Grand Prix van Monaco was vreemd en incidentrijk en Caterham hoopt dat de race in Canada dat ook wordt, maar dan met verschil dat het er dit keer wél van kan profiteren.

In Monaco was het niet Caterham, maar rivaal Marussia dat profiteerde van de omstandigheden en haar eerste punten scoorde. Caterham greep daarentegen naast haar zo mogelijk beste kans op punten sinds haar entree in 2010 en moest het met P11 doen.

“Het soort crazy races als we in Monaco zagen, zijn vrij zeldzaam in de Formule 1, dus we moeten er voor zorgen dat we er de volgende keer wel klaar voor zijn om de kansen te benutten die zich voordoen”, benadrukt Kamui Kobayashi, die inziet dat Caterham het in Monaco heeft laten liggen, maar denkt dat het team hier lering uit heeft getrokken en het nu – net als hemzelf – op alles is voorbereid.

“Als Canada ook weer een gekke race wordt, dan zijn we er dit keer klaar voor”, klinkt het dan ook overtuigd. Een vreemde race valt volgens Kobayashi ook niet uit te sluiten: “Want het weer kan er een rol van betekenis gaan spelen. Op het moment wordt er nog mooi weer voorspeld, maar als daar verandering in komt, kan het wel eens onze kant op komen.”

Ericsson
Wie ook zegt klaar te zijn voor een mogelijk incidentrijke race in Canada is Kobayashi’s teamgenoot Marcus Ericsson, degene die namens Caterham de eerder genoemde elfde plek claimde in Monaco. Hij evenaarde zo niet alleen Caterhams beste resultaat tot op heden, maar deed naar eigen zeggen veel nuttige ervaring op door ‘in een dergelijke race met veel uitvallers de streep te halen’.

De Zweed twijfelt er niet aan dat die ervaring hem veel gaat helpen in de rest van dit jaar, te beginnen met Canada. Dat hij het circuit nog niet kent, mag de pret niet drukken, want hij weet wel wat hij kan verwachten en kan niet wachten er echt op aan de slag te gaan.

Rossi
Aan de slag mag ook reserverijder Alexander Rossi, die tijdens de eerste vrije training voor de eerste keer dit jaar in actie zal komen. De Amerikaan testte ook in 2013 al in Canada en kent het circuit dus, maar de auto nog niet. “Maar door mijn werk in de simulator en eerdere Formule 1-tests, verwacht ik direct mijn steentje bij te kunnen dragen”, aldus Rossi, wiens inzet al eerder was aangekondigd.