Ondanks de beperkte tijd in de tweede vrije training, kijkt het team van Caterham met een goed gevoel terug op de eerste vrije trainingen.

Heikki Kovalainen viel niet zozeer op door goede prestaties, maar door het feit dat hij in beide sessies te voet terug kon naar de pits. In de morgen blies de Fin zijn motor op spectaculaire wijze op, terwijl hij in de middag op de gladde baan, rechtdoor schoot.

Toch is Kovalainen niet geheel ontevreden met hoe de donderdag voor hem is verlopen. “We hebben een ietwat nieuwe wielophanging en die voelde al meteen vrij goed aan. In de middagsessie hebben we nog gereden met de superzachte band, maar helaas zat daar geen vliegende ronde tussen. Dat moeten we morgen dan maar inhalen.”

Vitaly Petrov had ook graag wat meer ronden gereden. “Maar al met al voelt de auto goed aan, ook in de natte omstandigheden” legt de Rus uit. “Dat geeft vertrouwen voor de rest van het weekend. Monaco is een circuit waar het zaak is om de boel heel te laten en zo naar de finish te rijden. Dat is vandaag in ieder geval gelukt.”