Bij Caterham is men redelijk tevreden met hoe de eerste kwalificatie van 2012 is verlopen, ook al kwamen beide coureurs wederom niet verder dan Q1.

 

Caterham wil dit jaar absoluut een stap vooruit zetten en aansluiting bij het middenveld vinden. De negentiende en twintigste startplaats zijn wat dat betreft niet waar de renstal op had gehoopt, maar volgens ceo Riad Asmat is er toch reden om tevreden te zijn: “Het blijkt misschien niet direct uit de startposities, maar we hebben het gat naar de teams voor ons aardig weten te dichten”, zegt hij.

 

“Dit is dus goed nieuws voor het team, zeker aangezien beide coureurs nog snellere rondetijden hadden kunnen rijden dan ze uiteindelijk hebben gedaan”, verklaart hij verder.

 

Coureur Heikki Kovalainen – die de negentiende tijd reed en teamgenoot Vitaly Petrov achter zich liet – geeft daar de volgende verklaring voor: “Ik werd tijdens mijn snelste ronde wat opgehouden door een HRT en had, als dat niet was gebeurd, denk ik nog wel een tiende of zes sneller kunnen zijn.”

 

“Maar ja, op een circuit als dit hoort dat er nu eenmaal bij”, weet Kovalainen, die verder ‘redelijk positief’ gestemd is over zijn dag: “Ondanks dat we niet alles eruit hebben kunnen halen dat erin zat, functioneerde de auto al wel een stuk beter dan tijdens VT3 en zijn er genoeg andere positieve aanknopingspunten, zoals het feit dat we toch een stuk dichter bij de middenmoot zitten.”

 

Petrov is iets minder gelukkig met hoe zijn eerste kwalificatie voor zijn nieuwe team verlopen is, maar is alsnog niet heel ontevreden. “We hadden eigenlijk op meer gehoopt, maar het ging alsnog niet on aardig. In de aanloop naar de kwalificatie hadden we wat vertraging opgelopen vanwege technische mankementen, maar ik heb toch flink kunnen pushen en elke keer dat ik de baan op ging voelde de auto beter aan. Er zit dus zeker weten nog meer in het vat.”