Caterham heeft geen al te makkelijke eerste dag doorgemaakt in China. Met name Heikki Kovalainen kende enkele problemen.

 

“Het was een lastige dag en ik weet eigenlijk niet zeker of we wel veel nuttigs hebben geleerd”, blikt Kovalainen terug. “Door de regenachtige omstandigheden hebben we in de eerste training namelijk niet al te veel kunnen opsteken, terwijl ik in de middag erg veel moeite had om grip te vinden op de baan.”

 

Kovalainen rekent er op dat Caterham er desondanks nog wel in slaagt zijn problemen op te lossen en competitief kan zijn. “Ik weet zeker dat we sowieso nog meer uit de auto kunnen halen dan we hier tot op heden hebben gedaan, dus we gaan daar gewoon aan werken en dan zien we wel waar we morgen staan”, besluit de coureur die de dag als negentiende afsloot.

 

Teamgenoot Vitaly Petrov moest zijn auto voor VT1 afstaan aan Giedo van der Garde, waarna hij deze weer terugkreeg voor de tweede training. Die sessie verliep vervolgens niet zonder problemen voor de Rus, die naar eigen zeggen toch ‘redelijk tevreden’ is: “Ik verloor wat tijd vanwege een aanpassing aan de voorwielophanging, maar verder ging het wel goed.”

 

“De bandenslijtage ziet er op beide compounds namelijk wel goed uit en ik denk ook dat we door aan de afstelling te schaven nog wel wat extra snelheid kunnen vinden. Het ziet er dus wel goed uit voor morgen en overmorgen, zolang het ons maar lukt ons werk goed te doen.”