De progressie die Caterham geboekt zegt te hebben, is vooralsnog niet zichtbaar in de kwalificatie. In de race hoopt het team meer te kunnen laten zien.

 

Caterham had wederom weinig te duchten van Marussia en HRT, maar kon op zijn beurt het de middenmoters niet lastig maken. Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov reden de negentiende en twintigste tijd in de kwalificatie.

 

Kovalainen zal achteraan moeten starten, omdat hij een straf van vijf plaatsen kregen omdat hij te vroeg inhaalde achter de safety car in Australië. De Fin is niet tevreden over zijn kwalicatie in Sepang.

 

“Het was een vreemde sessie”, zegt Kovalainen. “Ik weet zeker dat er meer in de auto zit. Ik maakte een paar kleine fouten en de auto had weinig grip aan de achterkant.”

 

“Morgen moet ik zo snel mogelijk de auto’s voor me voorbij”, verklapt de Caterham-coureur zijn strijdplan. “Tot nu toe is de voorspelde regen weggebleven, maar wie weet wat er morgen gebeurt. Het is hier altijd interessant. We moeten zorgen dat we de finish halen en dan zien we wel waar het schip strandt.”

 

Teamgenoot Petrov kijkt uit naar de race. “We hadden een agressieve strategie voor de kwalificatie, maar dat pakte niet goed uit”, verklaart de Rus. “Tijdens de lange runs in de trainingen voelde de auto geweldig aan. Ik mik dus op een goede start en als ik vervolgens uit de problemen kan blijven, kunnen we hogerop komen.”