Caterham had vandaag de tweede kwalificatiesessie kunnen halen, maar Vitaly Petrov en Heikki Kovalainen slaagden daar toch net niet in.

Als Petrov 0.107 seconde sneller was geweest, was hij voor Romain Grosjean terecht gekomen, maar daar kwam het dus niet van. “Het was net niet genoeg, maar ik denk dat we alsnog gelukkig kunnen zijn met waar we geëindigd zijn”, meent de Rus.

“We zitten namelijk een stukje dichter bij de jongens voor ons en we hebben er vandaag het maximale uit gehaald”, vervolgt Petrov, die het seizoen morgen op een positieve manier hoopt en denkt de kunnen afsluiten: “Door het wisselvallige weer kan er namelijk van alles gebeuren in de race.”

Ook teamgenoot Kovalainen denkt dat de race – als het weer inderdaad een hoofdrol gaat spelen – een spektakelstuk kan worden. “En in dat geval weten we wat we moeten doen”, verklaart de Fin, wiens renstal op chaos hoopt om zo de tiende plaats bij de constructeurs af te kunnen pakken van rivaal Marussia.

Wat de kwalificatie betreft, onderschrijft Kovalainen de lezing van zijn teammakker. “We hadden een kans om Q2 te halen, maar ondanks dat ons dat net niet is gelukt, mogen we tevreden zijn met dit resultaat.”