*

Caterham met nieuwe neus naar Spa

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

18 augustus 2014 14:58

Caterham met nieuwe neus naar Spa
Racepictures

Het geplaagde Caterham-team komt in Spa-Francorchamps met een nieuwe neus aan de start. In de races daarna volgen meer verbeteringen aan de CT05.

De voorpartij van de groene auto trok eerder dit jaar bij de presentatie van de Caterham CT05 de meeste bekijks, maar afgezien daarvan heeft de opvallende neus het team nog niets opgeleverd. Tijd voor iets nieuws dus, en daarom staat het team bij de aankomende Grand Prix van België met een herziene auto aan de start.

Caterham heeft de afgelopen weken getest in de windtunnel van de voormalige Toyota-fabriek in Keulen en op basis van die gegevens een nieuwe neus voor de auto ontwikkeld. Manfredi Ravetto van Caterham stelt in een interview met het Italiaanse blad Omnicorse dat het team hard werkt om van de laatste plaats in het WK voor constructeurs af te komen.

“De prestaties moeten beter en daar werken we aan, terwijl we tegelijkertijd bezig zijn het team te herorganiseren”, aldus Ravetto. “Om te beginnen hebben we vanaf Spa een nieuwe neus op de auto, maar dat is slechts het begin. De meest belangrijke veranderingen komen later.”

Lees meer over

Caterham