Ondanks een toptienklassering van Heikki Kovalainen in de middagsessie beseft Caterham dat de WK-punten nog niet voor het grijpen liggen. Het weer speelde het team in de kaart.

 

Kovalainen eindigde als achtste in de grotendeels verregende tweede vrije training. Zijn nieuwe teamgenoot Vitaly Petrov noteerde de dertiende tijd. Het resultaat van de eerste vrije training zegt waarschijnlijk iets meer over het werkelijke niveau van de Caterham. Kovalainen was ’s ochtends zeventiende en Petrov twintigste.

 

“Het lijkt erop dat teams in de middenmoot bijzonder weinig op elkaar toegeven”, zegt technisch directeur Mike Gascoyne. “Hopelijk is het tijdens de kwalificatie droog zodat we echt een beeld krijgen van hoe competitief we zijn. Vandaag hebben we ondanks de buien vrijwel alles kunnen doen wat we van plan waren en het ziet er goed uit.”

 

Dat beaamt Kovalainen. “De auto voelde direct goed aan”, zegt de Fin. “Helaas konden we de banden niet goed testen vanwege de regen, maar dat is voor iedereen hetzelfde. Het belangrijkste is dat we een goede balans hebben gevonden en ons continu hebben kunnen verbeteren. De nieuwe voorvleugel biedt ook meer grip, dus dat is een belangrijke stap.”

 

Petrov had wat meer tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe auto en kende bovendien een klein technisch probleem. Desalniettemin is hij tevreden over het verloop van de openingsdag in Australië.

 

“Wat voor mij telt, is dat ik me op mijn gemak voel in het team”, aldus de Rus. “In korte tijd is een goede relatie ontstaan tussen mij en de technici. Dat wordt alleen maar beter wanneer we meer uit de auto halen en het tempo vinden waartoe we weten dat deze auto in staat is.”