Caterham-coureurs Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov kwamen vandaag goed uit de startblokken, maar vielen naarmate de race vorderde allebei steeds verder terug.

In het geval van Kovalainen valt zijn terugval toe te schrijven aan een KERS-probleem. “Op tweederde van de raceafstand speelde dat opeens op, waardoor ik geen andere keus had dan Vitaly er langs te laten”, vertelt de coureur die tot dat moment – en ondanks een mindere kwalificatiepositie – keurig voor zijn teamgenoot rondreed.

“Daarna kon ik eigenlijk niets anders doen dan de auto aan de finish brengen”, vervolgt de Fin, die ondanks het wegvallen van het Kinetic Energery Recovery System nog wel een pluspunt ziet: “Dat KERS het niet meer deed hielp me uiteraard niet, maar ik slaagde er desondanks in om de jongens van de andere nieuwe teams zonder moeite voor te blijven.”

“Maar ja, als ik het probleem dus niet had gehad, was ik zonder twijfel hoger geëindigd”, weet Kovalainen, wiens teamgenoot uiteindelijk negen seconden voor hem over de streep kwam.

Ook Petrov verloor echter nog plaatsjes in de slotfase van de race, vertelt hij. “Ik reed met nog een paar ronden te gaan op de vijftiende plek, maar werd toen ineens nog ingehaald door een aantal jongens met snellere auto’s”, zo verwijst hij naar Williams-rijder Pastor Maldonado en Toro Rosso’s Jean-Éric Vergne.

“Ondanks dat was het toch een goede race”, meent de Rus, die uiteindelijk dus als zeventiende finishte. “De auto voelde de hele race lang namelijk goed aan en iedereen binnen het team heeft het hele weekend hard gewerkt.”