Vitaly Petrov rijdt komend seizoen voor Caterham in plaats van Jarno Trulli. Dat heeft de renstal zojuist bekend gemaakt.

  

Het vertrek van Trulli hing eigenlijk al de hele winter in de lucht, en zelfs het feit dat hij vorige week voor Caterham mocht testen, deed weining om de speculatie dat het een kwestie van tijd was voordat hij vervangen zou worden te verminderen.

 

Middels een persbericht bevestigt Caterham nu dat Trulli er inderdaad uit ligt en dat hij vervangen zal worden door Petrov, die de laatste weken naar verluidt hard op zoek was naar geld om zich van het stoeltje te garanderen.

 

In een korte verklaring laat Trulli weten dat hij de beslissing van het team begrijpt en bedankt hij de leiding van Caterham ervoor dat hij heeft mogen helpen de renstal van de grond te krijgen en op te bouwen. “Ik wens het team veel succes toe voor komend seizoen”, besluit de 37-jarige, wiens Formule 1-carrière er na 252 Grands Prix en vijftien seizoenen op lijkt te zitten.

 

Nieuwe aanwinst Petrov is uiteraard zeer gelukkig dat hij, nadat Lotus hem eind 2011 op straat zette, toch nog een zitje heeft gevonden: “Dit is een ontzettend spannende dag voor me! Ik ben teambaas Tony Fernandes en de rest zeer dankbaar dat ze me de kans geven voor dit team te rijden.”

 

“Iedereen bij Caterham is ontzettend gemotiveerd om het team vooruit te brengen en ik zie er erg naar uit om mijn steentje daaraan bij te dragen, zodat we in 2012 bij het middenveld kunnen aansluiten.”

 

Hoewel hij lange tijd zonder werk leek te zitten, heeft Petrov van de winter niet stilgezeten. “Ik heb flink getraind en heb zelfs de nieuwe Caterham al gezien. De auto lijkt me een behoorlijke stap vooruit te zijn en ik verheug me erop achter het stuur te kruipen en hem uit te proberen.”

 

Petrov, die daarnaast uiteraard ook al zijn fans en sponsoren bedankt, krijgt komende week – als er in Barcelona getest wordt – de kans de Caterham CT-01 voor het eerst de sporen te geven.

 

Teambaas Fernandes laat tot slot optekenen dat hij zeer gelukkig is met de komst van Petrov en bedankt Trulli voor bewezen diensten. “Jarno is een geweldige coureur en heeft enorm veel bijgedragen aan dit team, maar het is nu tijd voor het volgende hoofdstuk en Vitaly is de juiste persoon om daarin een hoofdrol te spelen.”