Voor Caterham verliep de eerste vrije training van het thuisweekend in Maleisië niet geheel naar wens, maar het team denkt tijdens de tweede training toch een goede basis te hebben gelegd.

 

Voor Heikki Kovalainen begon de dag wat minder prettig en liep het in de tweede training vervolgens beter, terwijl ook teamgenoot Vitaly Petrov na een wat mindere eerste training een fijnere tweede sessie doormaakte.

 

“In de eerste training probeerden wat verschillende dingen met de afstelling van de auto, maar dat werkte niet allemaal even goed”, zo deelt Kovalainen mede. “Tijdens de pauzeperiode hebben we vervolgens wat verdere veranderingen doorgevoerd en gelijk daarna in VT2 voelde de auto al een stuk beter aan.”

 

“Ik had toen meer grip en kon de bandenslijtage veel beter onder controle houden. Aangezien de bandenslijtage dit weekend waarschijnlijk een hoofdrol gaat spelen, denk ik dus dat we vandaag alsnog een goede basis hebben weten te leggen om op uit te bouwen.”

 

Ook Petrov contstateert dat de Caterham CT01 gedurende de dag steeds beter werd: “Tijdens de tweede vrije training lukte het ons gelukkig om enige progressie met de auto te maken, nadat we tijdens de eerste sessie juist wat grip tekort kwamen. Er zijn nog wel wat verbeterpunten waar we vanavond aan moeten werken, maar ik ben al met al toch best wel tevreden met hoe ik mijn dag.”