De hoofdrolspelers van Caterham F1 zijn tevreden met hoe de voorbereiding op seizoen 2012 bij het team verlopen is. De wintertests hebben voor een positieve stemming bij de renstal gezorgd.

 

Niet alle twaalf de testdagen verliepen overigens even goed voor Caterham. Met name de middelste reeks van vier dagen verliep stroef, maar de eerste vier dagen (in Jerez) en de laatste vier in Barcelona zijn wel goed bevallen, dus teambaas Tony Fernandes prijst zich gelukkig: “Dit was een geweldige test”, twitterde hij na afloop. “Als team worden we echt steeds sterker.”

 

Mike Gascoyne – in functieomschrijving niet langer technisch directeur, maar in praktijk nog wel altijd het technische kopstuk van het team – laat aan Motorsport-Total weten dat ook hij zeer tevreden is met hoe het voorseizoen verlopen is. “We hebben een goede laatste week gehad en ik ben blij dat de auto van dag op dag steeds betrouwbaarder is geworden.”

 

“Ik reken er dan ook op dat we het straks in Melbourne tegen één of twee teams kunnen opnemen die vorig jaar nog ruim voor ons rondreden”, onderstreept Gascyone dat Caterham in zijn optiek op koers ligt om haar doelstelling te behalen en aan te sluiten bij het middenveld.

 

Beide coureurs van het team, Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov, laten op hun beurt ook weten de winterperiode met een goed gevoel achter zich te laten. “Er zit nog meer in het vat, maar de eerste tekenen zijn al erg positief”, stelt Petrov, die bijval krijgt van zijn teamgenoot: “Het is moeilijk om een exacte inschatting te maken, maar het ziet er naar uit dat we het gat naar de teams voor ons aardig hebben weten te dichten”, aldus Kovalainen.