Het team van Caterham is nog ver verwijderd van het doel om punten te halen. Toch is het team tevreden met waar het staat ten opzichte van vorig jaar.

 

In de aanloop naar de Grand Prix van China is Caterham realistisch. “Over de winter hadden we natuurlijk de nodige verwachtingen van de auto”, aldus teambaas Tony Fernandes. “We wisten wat ons te doen stond om het gat naar de teams voor ons te dichten. Daar zijn we ook nog druk mee bezig. We zullen naar China updates meenemen, waar we vorig jaar alleen maar van konden dromen. We staan er financieel en als team een stuk beter voor.”

 

Vitaly Petrov eindigde tijdens de vorige twee edities van de Chinese Grand Prix in de punten, maar weet dat dit voor nu geen realistisch doel is. “Dat zou natuurlijk geweldig zijn, maar daarvoor is het net iets te vroeg in het seizoen.”

 

Teamgenoot Heikki Kovalainen was in Maleisië niet helemaal fit, maar is er nu weer honderd procent klaar voor. “Ik heb sinds het vertrek uit Maleisië bij mijn schoonouders in Abu Dhabi verbleven, waardoor ik de jetlag een beetje kon omzeilen”, aldus de Fin.

 

Het Shanghai International Circuit spreekt voor beide coureurs niet echt tot de verbeelding. “Het is zo’n typisch standaard, modern circuit met een mix van snelle en langzame bochten”, aldus Kovalainen. “De hairpin aan het eind van het lange rechte stuk geeft een mooie kans om in te halen.”

 

Vitaly Petrov zal op zoek gaan naar de juiste balans in de auto: “De lange, rechte stukken vragen om weinig downforce, terwijl we in de bochtige gedeeltes juist weer heel veel downforce willen hebben. We moeten op zoek naar een compromis.”