Caterham hoopt in Silverstone opnieuw de strijd aan te kunnen gaan met de teams uit de middenmoot. Nieuwe onderdelen moeten daarbij helpen.

“De Europese Grand Prix was een significante race voor ons, omdat we voor het eerst de strijd konden aangaan met de gevestigde orde”, zegt teambaas Tony Fernandes. “Onze doelstelling was om tot de middenmoot door te dringen en ons eerste WK-punt te scoren. Dat doel komt steeds dichterbij.”

“Silverstone wordt de volgende kans om die doelen te realiseren”, vervolgt Fernandes. “De updates die we op de auto aanbrengen moeten de coureurs een kans geven hun goede kwalificatie in Valencia te herhalen en op de baan te knokken voor posities. Het was geweldig om te zien hoe we in gevecht waren met auto’s die aan het begin van het seizoen nog anderhalve seconde per ronde sneller waren.”

Heikki Kovalainen kan niet wachten. “In Valencia hebben we duidelijk laten zien dat we progressie hebben geboekt”, zegt de Fin. “En voor Silverstone zitten er nog meer updates in de pijplijn. We moeten onze kwalificatiesnelheid meenemen en de betrouwbaarheid in orde krijgen. Als dat lukt, kan het een mooi weekend worden.”

Dat beaamt Vitaly Petrov. “Met nog meer nieuwe onderdelen op komst, kunnen we een stap vooruit zetten”, meent de Rus. “Maar andere teams zitten natuurlijk ook niet stil. We moeten ons dus niet alleen verbeteren, maar ook een grotere stap zetten dan onze naaste rivalen. Dat we het gat naar Toro Rosso hebben gedicht in Valencia, heeft het hele team een positieve impuls gegeven. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken in Silverstone.”