Caterham-coureurs Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov hoefden vandaag maar weinig prijs te geven op de teams uit het middenveld en konden strijden met de Toro Rosso’s, dus ze hebben reden tevreden te zijn.

In de eerste training was Kovalainen beide Toro Rosso’s te snel af, waarna de Caterhams in VT2 – met Petrov dit keer voorop op plaats zeventien – om-en-om geklasseerd werden met de Toro Rosso’s.

“Een positieve dag voor ons”, zegt Petrov dan ook. “Hoewel we aan het eind van de tweede training met wat technische problemen te maken kregen, hebben we het overgrote deel van ons testprogramma kunnen afwerken en voelde de auto goed aan.”

“De updates die we hebben meegenomen, zorgen er bovendien absoluut voor dat de auto beter is geworden”, vervolgt de Rus. “De grote doorontwikkelingen volgen pas in Silverstone, maar het is hoopgevend om te zien dat we ons ook met kleinere updates continu blijven ontwikkelen en het gat naar de jongens voor ons weten te verkleinen.”

Teamgenoot Kovalainen laat woorden van gelijke strekking optekenen: “Onze vrijdag is behoorlijk lekker verlopen en beide trainingen gingen volgens plan. In VT2 heb ik een nieuwe voorvleugel uitgeprobeerd en die lijkt ons net zoveel op te leveren als we hadden verwacht, wat uiteraard erg fijn is.”

“Het grote pakket met upgrades zullen we pas in Silverstone introduceren, maar het lijkt erop dat we ook dit weekend met de doorontwikkelingen die we nu al hebben meegebracht al een stap kunnen zetten”, besluit de Fin.