*

CEO Bahrain International Circuit: ‘Race op de ‘oval’ is maar eenmalig’

Patrick Wuite

Patrick Wuite

7 oktober 2020 13:32

CEO Bahrain International Circuit: ‘Race op de ‘oval’ is maar eenmalig’

Formule 1 heeft aan het einde van november en het begin van december een dubbelheader in Bahrein. De tweede race wordt niet op het standaardcircuit gehouden, maar op het Outer circuit, die ook de benodigde FIA Grade One-licentie heeft. Volgens Sheikh Salman, de CEO van het circuit, zal dit eenmalig zijn. 

De eerste Grand Prix in Bahrein wordt ‘gewoon’ op het normale circuit verreden, maar de tweede race, de Sakhir GP, wordt op het korte en snelle circuit gehouden. De eerste vier bochten zijn hetzelfde als op het ‘normale’ circuit, maar daarna gaan de coureurs linksaf en volgen er een aantal snelle bochten, voordat de coureurs alweer op het achterste lange rechte stuk zijn. Rondetijden zullen naar schatting onder de minuut zijn en de coureurs rijden tijdens de race 87 rondes.

Lees ook: Brawn over race op alternatieve lay-out Bahrein: ‘Kans om iets speciaals te doen’

Volgens de CEO van het circuit, Sheikh Salman, hoeven we niet te verwachten dat het Outer circuit vaker gebruikt gaat worden.

“Als we één race per jaar hebben, wordt de race gewoon op de normale lay-out gehouden”, vertelt Sheikh Salman aan Motorsport.

De Grand Prix van Bahrein wordt op 29 november verreden en de Grand Prix van Sakhir wordt op 6 december gehouden.

Lees ook: Grosjean maakt zich zorgen over ‘oval’ Bahrein: ‘Kan een nachtmerrie worden’

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

GP Bahrein

Gerelateerd