Lotus liet Karun Chandhok vandaag weer eens een vrije training afwerken. Door de regen had de Indiër er niet veel aan, toch is hij blij met zijn dag.

“Het was goed om weer in de auto te zetten”, zegt Chandhok. “Ondanks het weer heb ik er van genoten. Ik had last van verkeer in mijn snelste ronde en het was een beetje een stop-en-startsessie voor iedereen, maar ik heb gedaan wat ik kon. Het is altijd nuttig om tijd in de cockpit door te brengen.”

Heikki Kovalainen moest zijn auto aan Chandhok afstaan, maar kon ’s middags nog wat data verzamelen voor de rest van het weekend. “Met dit weer is het echter altijd lastig om iets bruikbaars te doen”, stelt de Fin. ‘Morgen wordt interessant. We doen het meestal goed in wisselvallige omstandigheden. Wat er ook gebeurt, het zou een mooie sessie voor de fans moeten worden.”

Ook Jarno Trulli kijkt uit naar morgen. “We wisten dat het zou regenen en hebben ons strijdplan daarop afgesteld”, verklaart de Italiaan. “We hebben gedaan wat we wilden doen en kenden geen problemen. Nu moeten we dat vasthouden om er morgen bij te zitten als er iets gebeurt tijdens de kwalificatie.”