De kans dat Karun Chandhok aan zijn thuisrace in India mag meedoen is nihil. Tony Fernandes, de eigenaar en teambaas van Team Lotus, sluit in essentie uit dat de testrijder in India mag racen.

Chandhok mocht dit jaar wel aan de Grote Prijs van Duitsland meedoen, maar zal in India dus zeer waarschijnlijk vanaf de pitmuur moeten toekijken hoe de vaste Lotus-coureurs Heikki Kovalainen en Jarno Trulli de honneurs waarnemen voor de ogen van ‘zijn’ thuispubliek.

“Op een puur emotioneel niveau zou ik Karun graag in India laten racen, maar er is geen reden om hem zomaar in de auto te zetten en laten racen”, legt Fernandes uit op Formula1.com.

“We hebben namelijk twee ervaren coureurs onder contract staan en ik moet doen wat het beste is voor het team en onze vaste coureur, niet wat goed is voor Karun of de Indiase racefans” verklaart de teambaas verder.

“We moeten ons bovendien richten op het binnenhalen van de tiende plaats bij de constructeurs en we hebben daar de juiste mensen voor aan boord, terwijl we Karun ook niet onder nog meer druk willen zetten dan hij tijdens zijn thuisrace sowieso al staat.”

“Het is namelijk helemaal niet makkelijk om zomaar in een Formule 1-auto te stappen en gelijk net zo snel te zijn als je teamgenoot. Karun doet zijn werk geweldig en vervult alle opdrachten waar we hem de baan mee op sturen, maar tijdens een heel raceweekend staat er toch wel wat meer druk op de ketel.”

“Aan het eind van de dag is het echter een beslissing voor het hele team, en niet alleen aan mij. Wat er gaat gebeuren weet ik dus niet, maar we moeten er absoluut voor zorgen dat we als tiende eindigen bij de constructeurs”, lijkt Fernandes de racedeelname van Chandhok definitef uit te sluiten.