Karun Chandhok mocht in Duitsland voor Lotus aan de race deelnemen en hoopt later dit jaar nog vaker de kans te krijgen om op zondag te laten zien uit welk racehout hij gesneden is.

Chandhok nam op de Nürburgring de cockpit van vaste kracht Jarno Trulli over. Het was de eerste keer dit jaar dat hij een race mocht rijden, nadat hij al wel enkele vrije trainingen had afgewerkt.

Echt imponeren kon Chandhok niet: hij moest nog wennen aan de auto, de remmen en de banden. Het resultaat was een 21e tijd in de kwalificatie en een twintigste – en laatste – plaats in de race, in beide gevallen op ruime afstand van teamgenoot Heikki Kovalainen.

Ondanks dat is teambaas Tony Fernandes volgens Chandhok gelukkig met zijn prestaties, zo verklaart hij tegenover persbureu Reuters. “Ik denk daarom ook dat ik dit jaar nog wel vaker de kans krijg om te racen”, voegt de coureur uit India daar aan toe. “Behalve dat Tony tevreden was, waren de engineers namelijk ook goed te spreken over hoe ik mijn werk heb gedaan.”

“Qua resultaat was het inderdaad geen geweldig weekend. Het draaide er echter vooral om binnen het team respect te verdienen, en dat is volgens mij gelukt. Ik heb niet de indruk dat ik het vertrouwen van Tony heb beschaamd.”

“Ik denk dat ik genoeg heb laten zien om aanspraak te kunnen maken op een volgende race-deelname, maar we moeten nog maar afwachten of dat dit jaar nog gebeurt of volgend jaar pas. Het is een kwestie van tijd en ook een ingewikkelde situatie.”

Chandhok geeft daarnaast aan dat ook de grote baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, hem nog heeft laten weten dat hij blij was om hem weer op de grid te zien.

Chandhok is bevriend met Ecclestone en daarnaast natuurlijk commercieel interessant omdat de eerste Grand Prix van India dit jaar op de kalender staat. De vader van Chandhok is overigens betrokken bij de organisatie van de race alsook de aanleg van het Buddh International Circuit nabij New Delhi.