Karun Chandhok hoopt tijdens zijn thuisrace, de Grand Prix van India, die op 30 oktober verreden wordt, achter het stuur van één van de twee Lotus-bolides te zitten.

Chandhok zit momenteel op de reservebank bij Team Lotus, waar hij achter vaste coureurs Jarno Trulli en Heikki Kovalainen de derde man is.

Aangezien de Grote Prijs van India dit jaar voor het eerst op de kalender staat, hoopt Chandhok echter stiekem dat hij in zijn thuisland het racezitje van één van zijn teamgenoten tijdelijk kan overnemen: “Ik zou het een teleurstelling vinden als het daar niet van zou komen, want iedere coureur wil natuurlijk racen in zijn thuisland”, bekent hij tegenover persbureau PTI uit India.

Toch blijft de 27-jarige reserve realistisch: “We moeten de situatie maar gewoon aankijken. Ik moet geduldig zijn”, berust hij in zijn lot.

Lotus-teambaas Tony Ferandes liet in april overigens weten dat hij er nog niet uit is of Chandhok, ook met oog op de commerciële belangen, in India een kans krijgt te rijden. “Het is nu nog te vroeg om te beslissen, maar ik sluit het ook niet uit”, sprak hij destijds.