Lotus-teambaas Tony Fernandes liet deze week doorschemeren dat hij graag Karun Chandhok zou laten rijden in zijn thuisland India. Chandhok houdt zijn vingers gekruisd.

“Het is natuurlijk fijn om te horen”, zegt Chandhok tegen BBC over de uitspraak van Fernandes. “Hij is de man die het mogelijk kan maken. Ik kan alleen maar afwachten op zijn definitieve beslissing.”

Uiteraard hoopt Chandhok voor eigen publiek te mogen rijden. “Ik ben erg betrokken geweest bij de totstandkoming van het evenement. Ik heb het circuit maandelijks bezocht. Als ik aan de race mag deelnemen is de cirkel rond.” 

Chandhok mocht in Duitsland al een keer de plaats van Jarno Trulli innemen. “Het is een lastige situatie”, zegt de Indiër. “Maar Jarno ging er fantastisch mee om. Hij gaf me steun en adviezen en stelde zich heel professioneel op.” 

Trulli tekende onlangs bij voor 2012, terwijl ook Heikki Kovalainen nog onder contract ligt bij het team. Toch houdt Chandhok hoop op een vervolg bij Lotus. “Ik wil graag verder met dit team en in de toekomst voor ze rijden”, aldus Chandhok. “Dat is mijn ambitie.”