CharlesLeclerc lijkt een nieuw monstercontract te gaan tekenen bij het team van Ferrari. Het huidige contract van de Monegask loopt na 2024 af, maar volgens La Gazzetta Dello Motorsport blijft Leclerc tot het einde van 2029 verbonden aan ‘het steigerende paard’. De Italiaanse krant vertelt dat de Ferrari-coureur rond de 50 miljoen per jaar gaat verdienen.

Leclerc heeft inmiddels alweer vijf seizoenen gereden in het scharlakenrood, en volgens de Italiaanse krant komen hier dus nog vijf extra seizoenen bovenop. Er schijnt wel een clausule in het contract te zitten: mocht de auto drie jaar in het contract niet competitief zijn, dan kan het contract vroegtijdig ontbonden worden.

Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Salaris

Qua salaris gaat de 26-jarige coureur er aardig op vooruit. Momenteel wordt zijn jaarlijkse salaris geschat op zo’n 23 miljoen euro. Gazzetta verwacht dat Leclerc aan het einde van zijn nieuwe contract rond de 50 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Hiermee kan hij zich meten met de groot verdieners van de Formule 1. Max Verstappen verdient namelijk rond de 60 miljoen Lewis Hamilton ziet zo’n 35 miljoen op de bank verschijnen.

Leclerc kende een goed einde van 2023. Hij behaalde zowel in Las Vegas als Abu Dhabi een knappe tweede plaats. Uiteindelijk kwam hij net tekort voor de vierde plaats in het kampioenschap, deze ging namelijk naar Fernando Alonso.


Het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s!) van FORMULE 1 Magazine. Het blad ligt NU in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het Jaar van Max is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Openhartig gesprek met Max: ‘Sportief succes bepaalt niet mijn hele leven’
  • Exclusief interview: Jos Verstappen over pieken en dalen
  • Op bezoek bij Jens Munser: Zo wordt Max’ helm gespoten
  • Interview met Nico de Jong, het brein van Verstappen.com
  • Fotoreportage: Het jaar van Max door de lens van Peter van Egmond
  • Doe mee en win: De grote F1 fotoquiz met prachtige prijzen
  • Extra: dubbelzijdige megaposter Max met de kalender van 2024
  • Win gesigneerde F1-boeken en de EA Sports F1 Game 2023
  • Alles over de laatste twee GP’s van 2023 in Las Vegas & Abu Dhabi en nog veel meer!