Het team van Lotus is op het moment waarschijnlijk de sterkste van de door Renault-motoren aangedreven formaties. Dat denkt Nick Chester, de technisch directeur van de renstal.

Hoewel Lotus als enige de eerste testweek oversloeg en de Lotus E22 tijdens de tweede testweek vervolgens vaker stuk ging dan het team lief was, is de formatie uit Enstone volgens technisch directeur Nick Chester momenteel toch waarschijnlijk het sterkste Renault-team.

“Ik denk dat wij de beste door Renault aangedreven renstal zijn, want wij hebben het in verhouding tot de andere Renault-teams niet slecht gedaan in Bahrein, terwijl zij allemaal flink wat problemen hadden”, zegt Chester in gesprek met Autosport, verwijzend naar de mede-Renault-teams Red Bull, Toro Rosso en Caterham.

“Zelfs als we inderdaad het sterkste Renault-team zijn, moeten we ons echter op ons werk blijven concentreren en blijven pushen”, weet Chester. “We moeten de andere teams immers nog zien bij te halen en het gat is vrij groot”, zo erkent hij.

Chester acht Renault daar echter toe in staat, zeker aangezien hij niet denkt dat de Mercedes-teams – die er in zijn ogen met name goed voor staan – nog veel vooruitgang zullen maken. “Ik denk niet dat zij nog veel ruimte hebben om te groeien, maar bij ons zit er nog veel rek in.”