Sahara Force India laat GP2-coureur Max Chilton twee dagen rijden tijdens de rookietest in de week na de Grand Prix van Abu Dhabi. De Brit komt dinsdag en donderdag in actie.

Chilton kwam dit jaar in actie voor Carlin in de GP2. Met vier punten en een twintigste plaats in het eindklassement deed hij het net iets beter dan vorig jaar, toen hij namens Ocean Racing vierentwintigste werd met drie punten.

In september liet Force India de 20-jarige Brit al een rechtelijntest uitvoeren. “Ik kan niet wachten om weer in de auto plaats te nemen”, zegt hij. “Ik heb al wat tijd met het team doorgebracht en weet dus hoe ze werken en hoop snel op snelheid te kunnen komen. Het is een grote kans voor mij, maar ik hoop er ook van te genieten.”

Teambaas Vijay Mallya vult aan: “Iedereen weet hoe moeilijk het is om door te breken in de Formule 1, dus deze test is een geweldig initiatief om jong talent te evalueren. Het geeft coureurs de kans om te leren hoe een Formule 1-team opereert zonder de druk van een raceweekend. We houden alle actie op de baan nauwlettend in de gaten.”

Wie er naast Chilton voor Force India zullen rijden, wordt binnenkort bekendgemaakt. Mallya heeft daarnaast beloofd snel de rijdersbezetting voor 2012 te onthullen. Maar de Indiër zegt de knoop nog niet door te hebben gehakt. ““Ik heb een belangrijk besluit te nemen, maar ik ben er nog niet uit”, aldus Mallya.