Klien wil zo graag een tweede seizoen bij de troepen van Tony Purnell. Maar de directie van Red Bull twijfelt in hevige mate over de bezetting. Christian Klien verkeert nog altijd in grote onzekerheid. Maar wat graag zou hij komend seizoen naast David Coulthard de tweede bolide van Red Bull besturen. Maar of het er van komt is de vraag, ondanks goede prestaties tijdens tests in november en december.

,,Het was leuk geweest als onder de kerstboom mijn nieuwe contract had gelegen'', zegt de Oostenrijker tegen de website van het Engelse tijdschrift Autosport. ,,Maar dat zat er niet in. Dan maar in februari, als ik jarig ben… Nee, dat is een grapje. Ik hoop spoedig meer te weten.''

Inmiddels doen de meest wilde geruchten de ronde over de definitieve rijdersbezetting bij Red Bull. De directie – Helmut Marko en Dietrich Mateschitz – zou aldus de Oostenrijkse televisiezender ORF broeden op een rouleer systeem, waarbij in ieder geval Vitantonio Liuzzi en Christian Klien ieder een half seizoen zouden rijden. De rijders zouden zelfs al zulke 'halve' contracten aangeboden hebben gekregen.

Waarbij aangetekend mag worden dat Liuzzi reglementair de rol van derde rijder op vrijdag mag vervullen, maar Klien zeer zeker niet omdat hij in 2004 meer dan zes Grand Prix' reed. Zelfs Coulthard zou blijkens de berichtgeving van de ORF niet helemaal zeker zijn van het rijden van alle races, hoewel hij als kopman is aangesteld en afgelopen seizoen eveneens meer dan zes Grand Prix' reed… Wordt ongetwijfeld spoedig vervolgd!