*

Comeback Barrichello tegengehouden door problemen Caterham

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

5 november 2014 10:39

Comeback Barrichello tegengehouden door problemen Caterham
Racepictures

Het had niet veel gescheeld, of Rubens Barrichello had bij Caterham na een afwezigheid van drie jaar zijn comeback in de Formule 1 gemaakt, meldt Formule 1-verslaggever Adam Cooper. De financiële problemen bij de renstal gooiden roet in het eten.

Barrichello (42) zou de laatste drie Grands Prix van het seizoen rijden in de plaats van Kamui Kobayashi, vertelt een bron binnen Caterham aan Cooper. “Het sponsorgeld was rond, en het zag er allemaal goed uit. Het zou fantastisch zijn geweest voor de Formule 1.” Caterham-adviseur Colin Kolles was, op aandringen van de organisator van de Grand Prix van Brazilië, al een paar maanden bezig om de deal rond te krijgen. Maar nu Caterham onder curatele is gesteld en de races in Amerika en Brazilië mist, gaat het hele feest niet door.

Het plan had Barrichello de gelegenheid geboden nog één keer in Brazilië met een Formule 1-auto in actie te komen. “Het was geweldig geweest om voor eigen publiek te rijden en op een mooie manier afscheid te nemen”, zegt de coureur daar zelf over tegen Cooper. Bij Barrichello’s laatste thuis-Grand Prix in 2011 – tevens de laatste race in zijn carrière – was er geen groots afscheid, omdat toen nog niet bekend was dat hij het seizoen erop bij Williams vervangen zou worden door Bruno Senna.

Dat zit Barrichello – met 322 starts de meeste ervaren Formule 1-coureur aller tijden – dwars, en daarom heeft hij er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag nog eens in de Formule 1 zou rijden. In 2012 liet hij weten geïnteresseerd te zijn in Monza voor Lotus te rijden in plaats van de geschorste Romain Grosjean; een jaar geleden leek de Braziliaan in de race voor een racezitje bij Sauber in 2014, maar die geruchten bleken op niets gebaseerd.

Lees meer over

Barrichello Caterham