Waar de Finse krant Turun Sanomat vorige week nog meldde dat het tweede stoeltje bij Caterham bijna zeker naar Vitaly Petrov gaat, is er nu veel onzekerheid. De gesprekken liggen stil omdat Caterham meer sponsorgeld zou willen, aldus het Russische R-Sport.

Volgens Oksana Kosachenko, manager van Petrov, lijkt Caterham op meer sponsorgeld van de Rus te wachten. “Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen. We hebben ook helemaal niet naar meer sponsorgeld gezocht en ik weet ook niet waarom de media dat suggereren. Er moeten nog een hoop dingen uitgewerkt worden”, aldus Kosachenko.

Hoewel het Petrov was die de belangrijke tiende plek bij de constructeursstrijd veiligstelde in de laatste race van 2012, lijkt zijn verblijf nu op losse schroeven te staan. Kosachenko: “We kunnen nu alleen maar afwachten. We zijn afhankelijk van het team en kunnen niets doen om de beslissing te versnellen”, bekent Petrovs manager.

Waar Kovalainen enkele dagen geleden al aangaf weinig hoop meer te hebben op een stoeltje bij Caterham vanwege een gebrek aan sponsorgeld, zal dit weer hoop geven voor Giedo van der Garde. Maar naast de Nederlander azen ook nog Bruno Senna en Luis Razia op het vacante plekje.