Tom Coronel komt komend seizoen opnieuw uit in het WTCC. De ervaren Nederlandse coureur krijgt bij ROAL-Motorsport gezelschap van de Italiaanse tiener Alberto Cerqui.

 

Coronel eindigde vorig jaar als vierde in het wereldkampioenschap voor toerwagens. Alleen de drie fabrieks-Chevrolets behaalden meer punten dan de BMW-coureur. Cerqui werd in 2011 kampioen in de Superstars Series, een Italiaans toerwagenkampioenschap.

 

“Wij komen uit een prachtig jaar, waarin je een duidelijke groei in de prestaties zag”, vertelt Coronel. “Uit ervaring weet ik dat het eerste jaar er altijd is om te zaaien en dat je het jaar erna kunt oogsten. Natuurlijk hoop ik op meer overwinningen. Voor 2012 kunnen we gebruik maken van de kennis die wij vorig jaar hebben opgedaan om die verder te ‘finetunen’. Ik heb er zin in! Een topauto, een topteam en een topseizoen.”

 

Teambaas Roberto Ravaglia vult aan: “Het zal zeker niet eenvoudig worden om de geweldige resultaten van vorig jaar te herhalen. Maar, ik ben overtuigd en gemotiveerd door onze rijders Tom Coronel en Alberto Cerqui. Tom geeft ervaring en betrouwbaarheid aan het team. Alberto is een jonge beloftevolle rijder die in 2011 zijn ‘skills’ toonde en aangaf circuits snel te leren kennen.”