Tom Coronel begon tweemaal vanaf de vierde startplaats tijdens de WTCC-races in Budapest. Slechts eenmaal wist hij die positie ook aan de finish in te nemen.

In de eerste race werd Coronel vlak na de start naar buiten geduwd door Javier Villa, waardoor hij veel plaatsen verloor. De coureur uit Eemnes zette een inhaaljacht in, maar moest enkele ronden voor het einde van de race de strijd staken met een technisch euvel.

Race twee begon aanzienlijk beter voor Coronel. De BMW-rijder kwam goed weg en nestelde zich op de tweede plaats achter Kristian Poulsen. De Deen werd vervolgens getorpedeerd door thuisrijder Norbert Michelisz. Coronel bleef ditmaal uit de chaos en nam de leiding in handen.

Een hevige stortbui maakte een eind aan Coronels kansen op een tweede overwinning in het WTCC. Eerst wist Gabriele Tarquini in de voorwielaangedreven Seat hem te passeren en niet veel later werd de race stilgelegd. Na de herstart viel Coronel verder terug, totdat de baan nagenoeg was opgedroogd en hij weer in zijn ritme kwam.

Dankzij een drive through penalty voor Robert Dahlgren schoof hij weer op naar de vierde plek. Zelfs was Coronel ook nog onderhevig aan een nadere inspectie van de wedstrijdleiding, vanwege een tikje aan het adres van Alain Menu, maar dit leverde geen straf op.