De flop van het afgelopen seizoen en in vergelijking met Verstappen een softie; zo oordeelt Tom Coronel in het FORMULE 1 Magazine Jaaroverzicht over Sergio Pérez. Hij legt meerdere coureurs langs de meetlat en spreekt over wat hem opviel. “Dat contract moet je als Red Bull gewoon afkopen en tegen Pérez zeggen: pak een paar Caiprinha’s op het strand in Mexico en kom nooit meer terug.”

Coronel vervolgt: “De flop van het seizoen kan er maar één zijn en dat is hij. Het is niet erg als je één keer teleurstelt, of twee of drie keer, maar deze gozer heeft al zoveel kansen gehad. Natuurlijk, hij is tweede geworden in het rijderskampioenskampioenschap, op een straatlengte afstand van Max. Maar geloof me, dat was Nyck de Vries ook gelukt. Easy, zelfs.”

Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Aan het begin van het seizoen won Pérez twee races, in Jeddah en Baku, maar daarna is het volgens Coronel fout gegaan bij de Mexicaan. “Tussen de oren en daarna in de auto.” Hij roemt daarentegen het optreden van Max Verstappen.

“Max kent maar één stand: alles is voor Bassie. Hij geeft geen cadeautjes. Niet met kerst, niet met je verjaardag. Nooit. Deze jongen is – en dat bedoel ik positief – het allergrootste racemonster of klootzak die je maar kunt verzinnen. Als neutrale kijker zou je Max iedere race vijf seconden straf toewensen. Want dan komt er zoveel vuur en stoom uit zijn oren en mond, dat je dingen ziet waarvan je denkt: ‘Wow! Dit is wat we willen zien’. Met Max vergeleken is Pérez een softie, een toerist.”

Het volledige eindrapport van Tom Coronel over Sergio Pérez, maar ook Max Verstappen en de rest van het veld, lees je nu in het Jaaroverzicht van FORMIULE 1 Magazine.


Niet één, maar twee edities om 2023 mee af te sluiten: naast het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s!) van FORMULE 1 Magazine ligt nu ook het Jaaroverzicht 2023 in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Herbeleef het seizoen 2023 met ons Jaaroverzicht! Daarin onder andere: