Tom Coronel heeft gisteren in zijn BMW 320 de tweede WTCC-race op Suzuka gewonnen. De Nederlander wist zo een uitstekend resultaat te behalen in het door hem zo geliefde Japan.

In de eerste race zat het nog tegen voor Coronel en kreeg hij een tikje bij de start. Het betekende dat hij naar de pits moest en de auto gerepareerd moest worden. Zijn monteurs slaagden daar wonderwel in en stuurden Coronel met nog drie ronden te gaan zelfs weer de baan op, zodat hij kon checken of alles in orde was.

In de tweede race kon Coronel daar het bewijs van leveren: de 39-jarige coureur uit Eemnes kwam goed weg bij de start, pakte de leiding en stond die daarna – ondanks dat de snelle Chevrolets hem onder druk zetten – niet meer af.

“Top natuurlijk!'”, zo concludeerde Coronel na afloop. “Dit is een mooie opsteker voor de jongens van mijn team ROAL Motorsport, want ze hebben hier keihard voor gewerkt. Daarnaast heb ik hiermee mijn positie als ‘Best of the Rest’ in het klassement achter de Chevrolets verstevigd en ben ik ook nog steeds de snelste BMW-rijder.”