*

‘Coureurs hebben geen persoonlijkheid meer’

Rob van Gameren

Rob van Gameren

8 december 2012 10:55

‘Coureurs hebben geen persoonlijkheid meer’
Racepictures

De coureurs van tegenwoordig zijn grijze muizen, voorgeprogrammeerde robots. Maar dat ligt volgens Bernie Ecclestone niet aan hen zelf.

Tijdens het interview op het podium van Abu Dhabi gebruikte zowel Kimi Räikkönen als Sebastian Vettel een scheldwoord. Volgens Ecclestone had er nooit zo veel ophef over moeten komen. “Complete onzin. Er zijn maar een paar mensen die zich er aan storen. Bovendien is het f-woord haast een normaal woord op televisie geworden”, zegt Ecclestone tegen de Duitse pers.

“James Hunt en Graham Hill deden in het verleden niet anders dan vloeken en tieren. Niemand die er toen van opkeek of er iets om gaf”, vertelt de F1-baas. “De tijd is veranderd. Er zijn tegenwoordig veel meer dingen die je wel of niet kunt doen vergeleken met vroeger.”

“De nieuwe generatie coureurs heeft geen persoonlijkheid, maar dat ligt niet aan hen zelf. Ze kunnen door alle belangen niet laten zien wie ze echt zijn”, vervolgt Ecclestone. “Sebastian is nu de maatstaf. Toen hij dat scheldwoord op het podium zei, verscheen een dag later al zijn excuses op de officiële Formule 1-website.”

Tot slot zegt Ecclestone: “Wacht maar af. Vettel’s charisma zal groeien.”

Lees meer over

Ecclestone Vettel