In de eerste bocht van de Grand Prix van Oostenrijk zette Daniil Kvyat de kettingreactie in gang die Fernando Alonso uit de race wierp en Max Verstappen achterstevoren tikte. Het had elke coureur kunnen gebeuren, zegt de Russische coureur.

“Ik blokkeerde eerst de achterkant van de auto en probeerde dat goed te maken. Maar toen blokkeerde ook de voorkant, en viel de auto niet meer te controleren omdat ik op alle vier de banden doorgleed”, zegt Kvyat tegen de Duitse zender RTL.

Kvyat raakte de McLaren van Alonso, die van de baan spinde en daarbij Max Verstappen meenam. Alonso was meteen klaar, de Nederlander kon nog door maar moest een paar bochten verderop alsnog opgeven met een defecte koppeling. “Jammer genoeg zat er een andere auto voor me, die ik niet meer kon ontwijken”, zegt Kvyat over de botsing.

Strafpunten
De Toro Rosso-coureur geeft zichzelf niet de schuld van het incident. “Het is natuurlijk teleurstellend en vervelend voor mij en de andere coureurs, maar dit kan iedereen overkomen”, zegt Kvyat tegen Ziggo Sport. Daar dacht de wedstrijdleiding anders over: Kvyat kreeg een drivethrough. Bovendien moet de Rus twee strafpunten bijschrijven op zijn F1-rijbewijs. Hij heeft er nu zeven – bij twaalf volgt een schorsing.

Twee weken geleden in Azerbeidzjan schoot Kvyat ook rechtdoor in de eerste bocht. Hij vermoedt dat er sprake is van een structureel probleem. “Ik heb nu twee races op rij problemen gehad met mijn remmen in bocht één. Dat moeten we goed checken en oplossen.”