Caterham heeft met onmiddelijke ingang Cyril Abiteboul benoemd als nieuwe teambaas van het team. Hij volgt Tony Fernandes op, die afgelopen dinsdag aangaf zich te willen richten op de ontwikkeling van straatauto’s.

Cyril Abiteboul is geen nieuw gezicht bij Caterham. Sinds september is hij er al werkzaam als CEO en die rol zal hij combineren met zijn nieuwe functie als teambaas.

“Het is een eer om de rol van teambaas over te nemen”, legt Abiteboul uit. “Ik wil Tony Fernandes graag bedanken voor de kans om dit team naar de volgende fase in de ontwikkeling te leiden.”

“Er staat ons een enorme uitdaging te wachten, maar we hebben enthousiaste aandeelhouders achter ons staan. Zij zullen ons de komende jaren blijven steunen om de gewenste successen te behalen in de Formule 1.”

“Binnen het team heerst een geweldige sfeer, gecreëerd door Tony Fernandes en vice-voorzitter Dato Kamarudin Meranun. Die sfeer maakt het, samen met een duidelijk uitgestippeld plan naar succes, mogelijk om naar de toekomst te kijken en de dromen na te streven die onze aandeelhouders jaren geleden al hadden”, aldus Abiteboul.

Vertrekkend teambaas Tony Fernandes is zeer tevreden met zijn opvolger: “Hij gaat het geweldig doen. Hij wordt erg gewaardeerd en heeft veel ervaring in de wereld van de Formule 1. Bovendien deelt hij de visie over wat het team wil bereiken. Hij neemt mijn taken over op een moment dat we ons ware potentieel nog niet hebben laten zien. We hebben echter alles in huis om daar op een zekere dag verandering in te brengen.”