Jérôme d’Ambrosio had waarschijnlijk op meer gehoopt. De Belg start morgen weliswaar als 21e, hij was wel veel langzamer dan teamgenoot Timo Glock. Virgin had de strategie van D’Ambrosio niet goed orde.

De thuisracer bleef ternauwernood de twee HRT-coureurs voor. Zijn 2:11.601 valt buiten de 107 procent, maar dat is waarschijnlijk geen probleem omdat D’Ambrosio in de derde vrije training wel competitief was.

“Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld met dit resultaat. Toch ben ik blij met de snelheid die ik dit weekend heb”, vertelt de Belg. “Ik voel de auto goed aan, was blij met de geboekte resultaten en ging onder normale omstandigheden hard.”

“We gingen een beetje de boot in met onze strategie: we hadden absoluut een pitstop moeten maken. Het blijft echter lastig om dat goed in te schatten. Wellicht was het eerder gaan regenen en hadden we het juist daarom verkeerd gedaan. Het kon beter dan dit maar we zijn snel genoeg. Dat is goed voor de race.”

Teamgenoot Timo Glock vond het ook een lastige kwalificatie. “Over het algemeen ging het best aardig maar ik weet niet waarom we zoveel problemen in de kwalificatie hadden met het eerste setje banden. Misschien kwam het omdat we na de training een aanpassing aanbrachten die niet de juiste bleek te zijn.”

“Het was heel lastig. Ik kwam daarna naar binnen voor intermediates en over het algemeen was het een goed rondje. Tot ik de telemetrie zag. Het leek wel een rallyrondje! Toch heb ik het maximale uit de auto gehaald en ben ik blij met dit resultaat”, besluit de coureur die morgen als twintigste start.