Op vijf ronden achterstand en als voorlaatste kwam Jérôme d’Ambrosio vandaag over de streep. Het was geen gemakkelijke race voor de Belg, hetgeen hij zelf ook beaamt.

“Dit was zeker niet mijn beste race”, is d’Ambrosio’s eerlijke reactie. “Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje teleurgesteld, ook al waren de omstandigheden op de baan erg lastig”, vertelt de coureur die als negentiende eindigde.

“De start van mijn race was goed en daar ben ik blij mee, maar ik maakte de fout om op intermediates over te stappen toen het voor de tweede keer ging regenen. Dat heeft me veel tijd gekost. Ik had daarna ook nog een moeilijk moment toen ik vlak voor mijn pitbox spinde, al heb ik gelukkig niemand geraakt.”

Teambaas John Booth geeft aan dat ook d’Ambrosio’s teamgenoot Timo Glock er moeite mee had om zijn auto in de pits onder controle te houden: “De laatste stops van onze beide coureurs werden lastig gemaakt doordat het asfalt in de pits erg glibberig was. Dat is ook de reden dat Jérôme de fout in ging”, verdedigt hij de coureur uit Etterbeek.

D’Ambrosio’s teamgenoot Glock reed naar eigen zeggen verder overigens een prettige race: “Ik vond het een interessante wedstrijd en heb het erg naar mijn zin gehad”, vertelt de Duitser. “Mijn start was goed en ik reed daardoor een tijdje voor Nick Heidfeld en nog wat andere snellere jongens, die mij uiteraard later wel weer inhaalden toen het droger werd.”

“Daarna reed ik gewoon mijn eigen wedstrijd. Ik besloot op slicks te blijven toen het weer ging regenen en dat bleek de juiste keuze, waarna ik aan het eind van de rit een prima resultaat kon binnenhalen. Ik wil iedereen van Virgin dan ook bedanken voor hun harde werk, want we hebben de juiste keuzes gemaakt en een goede teamprestatie geleverd.”