Virgin-coureur Jérôme d’Ambrosio rekent erop dat het speelveld in India wat meer gelijk zal zijn, aangezien het Buddh International Circuit voor iedereen nieuw is.

“Als rookie zijnde heb ik dit jaar al vaak op circuits moeten rijden die voor mij onbekend waren, maar die de andere coureurs al wel goed kenden. Het circuit in India is voor iedereen echter nieuw en niemand heeft er nog gereden, dus ik sta daar straks op een wat meer gelijke voet met de rest en dat is goed voor mij”, zo blikt de Belg vooruit op de inaugurele Grand Prix van India.

“De baan ziet er spannend uit en ik hoop hem snel te leren kennen en er een positief resultaat voor mezelf en het team te behalen”, vervolgt de Virgin-coureur. “Daarnaast verheug ik mij erop om kennis te maken met de Indiase cultuur, want ik ben daar erg benieuwd naar”, deelt d’Ambrosio tenslotte nog mede.

D’Ambrosio’s teamgenoot Timo Glock laat woorden van gelijke strekking optekenen: “De Grand Prix van India wordt een beetje zoals het zetten van een stap in het duister, maar ik vind het altijd leuk om nieuwe plaatsen en culturen te bezoeken en een nieuw circuit te leren kennen.”

“Natuurlijk zijn er veel onbekende factoren wat het circuit betreft, maar die zijn voor iedereen hetzelfde, dus we moeten zelf gewoon goed onze best doen om een geschikte afstelling voor de auto te vinden”, zegt Glock, die denkt dat het Buddh International Circuit hem gaat bevalen: “Het ziet er spannend uit: de gemiddelde snelheid ligt er waarschijnlijk erg hoog, er zijn uitdagende bochten en ik denk dat er ook genoeg mogelijkheden liggen om in te halen.”