Jérôme D’Ambrosio is niet tevreden met het verloop van zijn kwalificatie. De Belg had vooral problemen met de rembalans.

“De auto is best goed, maar de verdeling van de remkracht is niet optimaal”, zegt D’Ambrosio. “Tijdens mijn eerste run was deze op een of andere manier te veel naar achteren. Dat moesten we dus aanpassen voor de tweede run. Het was nog altijd niet perfect en daardoor verloor ik wat vertrouwen. En hier heb je maar één kans.”

D’Ambrosio hoopt het in de race recht te kunnen zetten met een goede klassering. Voor Virgin is de Grand Prix van Singapore een van de weinige kansen om op te schuiven in het constructeurskampioenschap. Aangezien voor alle ‘nieuwe’ teams punten buiten bereik lijken, gaat het om de hoogste klasseringen.

“In Singapore is het vaak nogal chaotisch”, zegt teambaas John Booth. “We moeten dus zorgen dat onze auto’s betrouwbaar zijn en dat onze strategie in orde is, zodat we hopelijk wat kansen kunnen creëren in de race.”

Timo Glock vult aan: “In Singapore kan van alles gebeuren, dus we moeten klaar zijn om te profiteren. Mijn kwalificatie was niet perfect. Ik maakte een klein foutje in bocht 13 en de afstelling van de achterkant is nog niet honderd procent. Maar ik hou van deze race, dus ik kijk uit naar morgen.”