Alpine beleeft een dramatische start van het Formule 1-seizoen. Het ooit zo succesvolle team van Renault hobbelt nu achteraan het veld. Tijdens de testdagen kwam het fabrieksteam uit Enstone al niet lekker uit de verf en vandaag stond de renstal zelfs als hekkensluiter op de grid. Verschillende media weten nu te melden dat twee belangrijke technici binnen het team hun contract hebben ingeleverd.

Het zou gaan om Matt Harman en Dirk de Beer die op technisch vlak verantwoordelijk zijn voor de ondermaatse A524. De technisch directeur en hoofd aerodynamica wisten namelijk al voor de presentatie van de bolide dat het een zwaar seizoen zou worden. Inmiddels groeit de lijst met werknemers die Alpine verlaten gestaag. Vorig seizoen werd na het ontslag van CEO Laurent Rossi ook afscheid genomen van teambaas Otmar Szafnauer en sportief directeur Alan Permane. Technisch directeur Pat Fry stapte in die periode zelf op en is nu werkzaam voor Williams.

Lees ook: Paniek bij Alpine? ‘Slechtste auto op de grid, engineers zouden weglopen’

“De stopwatch liegt niet en het ziet er allemaal niet heel competitief uit,” aldus Szafnauer in een reactie bij Viaplay. Hij zegt ook te begrijpen hoe dit komt. “Mensen op het hoogste niveau hebben enkele minder goede keuzes gemaakt. Wanneer je werknemers uit hun positie zet en geen zekerheid biedt binnen het team, dan krijg je dit resultaat.”