Pedro de la Rosa versloeg gisteren in de kwalificatie naast teamgenoot Narain Karthikeyan ook Charles Pic en Vitaly Petrov. Een knap resultaat. Vandaag finishte hij ‘gewoon’ weer als laatste.

Normaliter houdt hij Karthikeyan achter zich. De Indiër haalde vandaag echter niet de eindstreep. Gisteren reed De la Rosa naar eigen zeggen het perfecte rondje. De Spanjaard was erg tevreden over zijn race, maar dat geeft aan dat HRT nog geen echte stappen maakt. Hij kwam als laatste over de streep.

“Dit was een goede race. We boeken vooruitgang maar hebben nog wel veel te doen”, erkent De la Rosa. “Mijn eerste stint was goed maar ik verloor daarna veel tijd tijdens mijn eerste pitstop. In de slotfase reed ik goede tijden met de harde banden. De auto gedroeg zich goed en we kwamen in de buurt van Pic en Petrov. Dat is, op dit type circuit, erg knap van ons.”

Karthikeyan viel om nog onduidelijke redenen uit. “Ik startte goed en haalde Pic in de eerste ronde in. De auto was goed en ik had een goed tempo te pakken. Na mijn pitstop reed ik voor Pedro, maar later kreeg ik een probleem. Tijdens mijn tweede stop besloot het team mij uit voorzorg uit de race te halen.”