Pedro de la Rosa neemt dit weekend de honneurs waar voor Sauber-coureur Sergio Pérez, die zich niet honderd procent voelt en door zijn team aan de kant wordt gehouden.

Pérez liet na de eerste vrije training in Canada – waarin hij overigens een verdienstelijke elfde tijd neerzette – weten zich niet goed te voelen, waardoor teambaas Peter Sauber heeft besloten hem de rest van het weekend veiligheidshalve aan de kant te houden.

Dat Pérez zich niet honderd procent voelt valt te wijten aan de harde klapper die hij twee weken geleden tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco maakte, waarna hij in het ziekenhuis werd opgenomen en ook daar de rest van het raceweekend niet in actie kwam.

In een persbericht van het team zegt de coureur er zelf het volgende over: “Ik heb het team verteld dat ik me niet honderd procent fit voel en ik wil alleen racen als ik dat wel ben.”

“Ik wilde natuurlijk graag rijden en ben erg teleurgesteld. Ik twijfelde er aanvankelijk niet aan dat ik honderd procent in orde was, maar dat blijkt helaas toch niet het geval te zijn”, treurt Pérez na. “Ik heb blijkbaar toch meer tijd nodig om te herstellen.”

Teambaas Peter Sauber laat weten verrast te zijn door het slechte nieuws. “Sergio is namelijk door alle keuringen gekomen, zowel in ziekenhuizen in Monaco en Zwitserland, alsmede op de baan door de FIA-artsen.”

“Misschien zijn we wel overdreven voorzichtig, maar als het de gezondheid en veiligheid van mijn coureurs betreft wil ik nu eenmaal geen risico nemen”, licht Sauber de beslissing om Pérez aan de kant te houden toe.

Pérez wordt zoals gezegd vervangen door Pedro de la Rosa. De 40-jarige Spanjaard is eigenlijk als test- en reserverijder in dienst van het team van McLaren, maar heeft van die renstal vrijaf gekregen om de cockpit van Pérez tijdelijk over te nemen

“We zijn McLaren en ook Pedro daar erg dankbaar voor”, besluit Sauber, die De la Rosa afgelopen seizoen nog in zijn team had als racecoureur maar hem toen na veertien wedstrijden ontsloeg.