Pedro de la Rosa zinspeelt op een vertrek bij Sauber na afloop van dit seizoen. De Spanjaard laat weten open te staan voor aanbiedingen van andere teams voor 2011.

“Ik ben beschikbaar”, aldus De la Rosa tegenover de BBC. “Ik voel me nog jong, dus als een team interesse heeft, ga ik graag verder. Al is het maar als testrijder. Ik wil nog een jaar langer in de Formule 1 actief blijven.”

Toch rijdt De la Rosa het liefst races, zelfs wanneer het zoals dit seizoen bij Sauber niet wil vlotten. “Ondanks de moeizame start van het seizoen heb ik het naar mijn zin”, zegt hij. “Hoe slecht het ook gaat, het is leuker dan testen.”

De la Rosa moest zes van de acht races vroegtijdig beëindigen en is afgezien van de rijders van de nieuwe teams de enige coureur die nog geen punt heeft gescoord. Hij gelooft er echter nog altijd in dat Sauber gedurende dit seizoen kan terugslaan.

“Ons grootste probleem is dat we niet kunnen testen”, zegt De la Rosa. “Dat maakt het moeilijk de betrouwbaarheidsproblemen die we hebben op te lossen. We hebben een simulator nodig. Bij McLaren konden we daarop vertrouwen, maar nu moeten we het zonder doen.”