Pedro de la Rosa kon zijn goede kwalificatie van gisteren geen goed vervolg geven. Na de eerste bocht was zijn race praktisch al over.

Pastor Maldonado reed vol in de achterkant van de Spanjaard. Diens achterkant was aan gort, en dus kon hij gelijk weer douchen. “Ik vind het erg jammer voor het team omdat we gisteren zo goed bezig waren. We hadden een mooi resultaat kunnen boeken. Jammer dat het er na driehonderd meter al op zat. Het was niet onze fout, maar van een andere rijder.”

“Dat gebeurt met racen. Misschien overkomt het mij ook nog wel eens. Erg zuur dat dit gebeurt na een goede kwalificatie. Ik ga hier teleurgesteld weg. Punten hadden we niet gepakt, maar een mooi resultaat wel.”

Narain Karthikeyan eindigde als vijftiende. “Dit was een zware race omdat we waren beperkt in onze bandenkeuze. We wilden een constante snelheid aanhouden omdat we zo een goed resultaat konden boeken. Vijftiende is een mooi resultaat en spoelt de zure nasmaak van Barcelona weg. Ik moet mij nu nog beter gaan kwalificeren want dat is mijn achilleshiel dit jaar.”